1 Ekim 2012 Pazartesi

from yaşar usta with love part I: the whitefield brothers: earthology

yaşar ustamızı bir film çekimi için acı vatan almanyanın frankfurt yöresine yollamıştık. yurtdışına giden her tanıdıktan istediğimiz gibi ondan da plak istedik. hatta discogsta sanal, frankfurtun bir strassesinde reel dükkanı olan tactile recordsu bulup siparişleri bile hazırladık.
ancak bu dükkanın tuhaf bir şekilde discogstaki mağaza ile ilgisi yokmuş, sanal mağazada satılan plakların hiçbiri de ellerinde yokmuş.
yaşar getirdiği plaklarla eve gelecekken tatlı bir telaşa kapılmıştık; biraz da gerginliğe… çünkü ondan istediğimiz plaklardan biri olan jj doom: key to the kuffs albümünü junodan getirtmiştik… hassiktir, ya yaşar da benim DOOM hastası olduğumu bildiğinden bu albümü almışsaydı? karar verdik jjdoom plağını saklamaya… yaşarcan plaklarla geldiğinde içlere bir su serpildi, haberler ve plaklar nefisti…

the whitefield brothers: earthology [NM - NM]
Poets of Rhythm ile tanıştığım alman Weissenfeldt biraderlerin şahane projelerinin sadece mp3üne sahip olmak beni ne zamandır yaralayıp duruyor, deform ozanın yakında gelecek o plaktan iki dene demeleri beni tatmin etmiyordu. afro oriental funky psychedelic ne istersen bulunan eşşek gibi organik beatlerin oynaştığı harika bir albüm. yetmemiş bir de med, percee p, edan, mr lif rap yapmış. dap kings / el michaels affair tayfası featuring yapmış falan filan… yaşar kardeşim de çıkmış dükkanın üst katına, takmış kulaklıkları, dinleyince vurulmuş albüme, severler demiş, sevmezler mi hiç, hoooop, koleksiyonda! gıcır gıcır,naylonu açılmış, en fazla bir kere iğne değmiş, cillop, kaçmaaaaaz!

amma bir edit: albümün karton gatefold'u o kadar sert ve dar ki (erotik) plakları kağıt ceketle birlikte içine sokmak imkansız gibi zorro...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder