5 Aralık 2012 Çarşamba

almanya acı vatan adama hiç gülmeyi, nedendir bilemedim bazıları gelmeyi! part 1

ama bazıları da geliyor işte geç de olsa!
canım sevgilim bundan bir kadar ay önce dur şu allahın cezasına bir sürpriz yapayım da sevdiği, istediği, özlediği, beklediği plakları vinyldigital'den alıvereyim de gönlü olsun demiş. amma velakin burcu bir şeyler çevirirken tepesinde bitme adetim olduğu için dükkan ile yazışmasını gördüm ve işin sürpriz kısmı kaçtu. sonra da bekleyiş kısmı başladı. bir hafta geçti, gelen giden yoktu. apartmana bırakılan paketi çalıp giden komşular gibi, gümrüğe takılan mallar gibi karamsar fikirlerim ilk başlarda pek rağbet görmedi. henüz bir hafta olmuştu. ama zaman ilerledikçe yarimin gerilimi artar iken ben de üzerine varmamaya başlamıştım. bekleyiş üçüncü haftayı bulduğunda vinyldigital ile yazışmalar, postane ile telefon konuşmaları, inceden vazgeçişler, gelmeyeceğini, bir şekil aksilik olduğunu kabullenişler başladı. vinyldigital takibi biz burdan yaparız, eğer ki ürün gelmezse de gönderiyi tekrar yollar ya da paranızı iade ederiz dedi, içe su serpmesine serpti amma yarimin iyi niyetli sürprizinin bu noktalara gelmesi onu üzüyordu. derken bir sabah sabah tak tak tak, burcu kim bu, burcu gider kapıya, polislerin onu götürdüğünü düşünürken getirmiş işte plakları coşkusunu çok da belli edemeyen postacı. sürprizi kaçmış olsa da hiç mühimmatı yoktu artık. hhv.de'de preview'unu ilk dinlediğim anda vurulduğum, hatta uzunca bir zaman tamamını dinleyemediğim, çılgınca pikapta döndürmek istediğim renkli boyalı 10" boylarındaki sayılı gone beyond / mumbles: a duet for space in time plağı sonunda ellerimdeydi. daha önce adını duymadığım bu abiler iki ayrı prodüktör. ikisi de spiritizmaya yatkın, saykedelik kafalarla hip hop kafasını birleştiren abiler. mumbles'ı araştırırken karşıma ilk aceyalone ile 98de yaptığı müthiş a book of human league albümü çıkmıştı. [aceyalone'u ilk dönemlerine pek bayıldığım rjd2 ile yaptığı magnificient city ile tanımıştım, sonrasında acey abinin freestyle fellowship ve haiku d'Edat gibi numaraları olduğunu keşfetmiştim] bahsi geçenlere kulak kabartz:


sonrasında mumbles abim transformations/illuminations diye bir albüm yapıyor, amma ne bahtsız ki albümü çıkaracak olan zamanın leziz underground hip hop labellarından sound in color patlıyor ve işlere uzun bir ara veriyor [sitelerini aktive etmişler ama stokları eritmek için mi yoksa yeni projelere girecekler mi bilemedim], hal böyle olunca da albüm cd ya da plak olarak piyasaya çıkamıyor. bu da hayli nefis bir albüm, içinde acey ile cut chemist ile blu ile ve de akrabalar [esas adı matthew fowler (aman ha 9 numaralı tanrı ile karışmasın) olan mumbles'ın babası, amcaları, kardeşi hepsi nefesli çalan kişiler] ile featler var. ama mumbles'ın yüreğimizin tellerine kuşlar konduran esas projesi mevzumuz olan plakta da arkalı önlü buluştukları gone beyond abimiz ile birliktelikleri olan S.E.V.A. yani spirit evolves via awareness. gone beyond kardeşimiz de bu ruhani mevzularda mumblesdan geri kalmıyor hatta ismiyle müsemma ötelere gidiyor. ismi duyduktan sonra uzun süre geyiklerimizde kova, yapıştırma ya da delilik vesilesiyle akıl yitimi gibi bağlamlarda kullanmıştık. meğerse doğu kültürü ve felsefeleriyle hayli içli dışlı bir aileye doğan, asıl adı dahvin bugas olan gone beyond'un çocukluğu new york - california arasında sanatsal ve spiritüel merkezlerde geçmiş. gone beyond ismi de om gate gate para gate para sam gate bodhi svaha mantrasından geliyormuş, gone, gone, gone beyond, gone beyond the beyond, in complete enlightenment.. işte bu S.E.V.A. insanı gerçekten alıyor götürüyor götürüyor, aydınlatıyor kendine getiriyor, böyle müthiş bir albüm, saykedelik bir hip hop şaheseri, bir gün bu blogda onun da plağını aldığımızı yazarız inşallah om nama şiva!

işte gone beyond ve mumbles böyle arkadaşlar ve sonunda 500 dene basılmış picture disk plakları evimizde pikapta dönüyor. saykedelik desenler dönerken pikap masanın üstünde değil de duvarda sabit duraydı vortex'e dalıp gideydik diyor insan. plak hayli ağırca, zaten isminden de yaptığı işi belli eden özel basım hip hop plakları işiyle ilgilenen ooh that's heavy firması basmış. keşke digital download kod da koysalarmış diye hayıflandım biraz, kolayce paylaşmak için. bir de şu numbered plak olayını bilemedim, birinciyi, ilk onu filan mı almak daha şahane oluyor, yoksa milli piyango misali 9, 19, 29 mu kıymetli.. bizdekinin numerosu 350 üzerinden 337, 3+3+7 13 ediyor, aman allahmacun uğursuzluklar mı geliyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder